Oppskrift:
1 1/2 dl sirup
3 dl sukker
200g smør
11/2 dl kremføte
1/2 ss ingefær
1/2 ss kanel
1 ts nellik
2 ts natron
ca 10 dl hvetemel (ta av litt til baking)
varm sirup, sukker og smør i en kasserolle så alt smelter.
Tilsett fløten og rør den inn
tilsett hvetemelet, krydder og natron
Bland sammen til en deig og la den stå over natten i kjøleskap
Stekes midt i ovnen på 175 grader
Dette er en hjemmelaget pepperkakedeig og oppfører seg på en annen måte enn pepperkakedeiger som man kjøper i butikk. Den kan bli noe klissete etterhvert i varmen. Da legger jeg deigen inn i kjøleskap og tar ut en ny passende deig og kjevler ut.
Lykke til :o)
Jeg har mange pepperkakeformen, men klarer ikke for alt i verden å huske hvor jeg la dem forrige desember.....
SvarSlett