søndag 10. februar 2013

Fastelavn - bolle søndag

Mmmmm boller

Fastelavn er flott dag og bake litt boller :o) Og da er det extra hyggelig å invitere venner og familie på besøk :o)

Siden det går lang tid mellom hver gang jeg baker boller, valgte jeg å dele deigen i 3 like store deler. En del ble snurrings, andre skoleboller og siste ble til fastelavn's boller og jammen ble det noen med sjokoladebiter i også :o)







Oppskrift: 

2 liter hvetemel 
2 dl sukker 
2 store ts kardemomme 
2 pakker gjær 

Kok opp 3 1/2 dl vann, sammen med 150g margarin. 
Bland det med 3 1/2 dl melk 
Sjekk om det er fingervarmt og hell det i bakkebollen med alt det tørre! 
Bruk gjerne kjøkkenmasin.  

La deigen forheve i 45 min 
La deigen etterheve 30 minutter 

Stek bollene 225 grader midt i ovnen ca 10 - 12 minutter 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hyggelig kommentar :o)